MORAVSKÁ A ČESKÁ VINAŘSTVÍ
Ochutnejte víno z hroznu.
O VINAŘSTVÍ
—
Víno je v České republice produkováno především na jižní a jihovýchodní Moravě a ve středních a severních Čechách. Tradice moravského vína sahá přinejmenším do dob Velkomoravské říše. Mezi nejrozšířenější odrůdy patří Müller Thurgau, Veltlínské zelené a Ryzlink vlašský. Každoročně jsou pořádány oslavy vína, vinobraní, největší v republice jsou ve Znojmě, Mikulově, Brně, Velkých Žernosekách a Mělníku. V České republice existují dvě vinařské oblasti. Vinařská oblast Morava, kde se pěstuje réva vinná s celkovou výměrou vinic přibližně 17 000 ha (tj. 96 % plochy vinic v Česku). Vinařská oblast Čechy je vinařská oblast, kde se pěstuje réva vinná ve středních a severních Čechách.
ZAJISTÍME VÁM NEJLEPŠÍ VÍNA OD MORAVSKÝCH A ČESKÝCH VINAŘŮ! "DOTAZNÍK ZÁKAZNÍKA"